Adócsaló detektívet buktattak le a NAV-osok

Vágólapra másolva!
Féltékenykedőknek kínálta a szolgáltatásait, de számlát nem adott, a jövedelmét pedig már több mint egy éve nem vallotta be, pedig százezer forintnál olcsóbban nem dolgozik.
Vágólapra másolva!

Nem adott számlát, így lebukott az a Pest megyei magánnyomozó, akit egy kitalált személy megfigyelésével bíztak meg a NAV inkognitóban lévő adóellenőrei – ál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében. Az adóellenőrök az interneten egy magánnyomozói szolgáltatásokat hirdető személyre figyeltek fel. A hirdetés szerint a férfi elsősorban a párjukban bizonytalanok számára nyújtott segítséget, emellett üzleti partnerrel kapcsolatos adatgyűjtést és gyermekvédelmet is kínált.

Az adóellenőrök egy előre megbeszélt helyen és időben találkoztak a magánnyomozóval, akitől egy kitalált történetet felvázolva, egyikük válófélben lévő feleségének a megfigyelését rendelték meg. A 100 ezer és 1 millió forint közötti áron kínált megfigyelési csomagokból kiválasztották a számukra megfelelő ajánlatot, és kifizették a kialkudott előleget. A detektív az adatokat a jegyzetfüzetébe felírta, a pénzt átvette, azonban az összegről semmilyen bizonylatot nem adott.

A további ellenőrzés kiderítette, hogy a nyomozó több mint egy éve úgy fogad megbízásokat, hogy vállalkozói tevékenységét hivatalosan szünetelteti, a jövedelmét pedig nem vallja be. Az ellenőrzés annak a vizsgálatsorozatnak a része, amelynek során a NAV a Fővárosban és Pest megyében magukat interneten hirdető, adóköteles tevékenységet folytatókat ellenőriz.