A TEK lezárja Orbán Viktor házának a környékét

Vágólapra másolva!
Péntektől legkésőbb vasárnapig lesz lezárva a kormányfő XII. kerületi otthonának a környéke. A TEK indoklása szerint azért, mert ebben a pár napban a házban védett személy tartózkodik.
Vágólapra másolva!

„2013. augusztus 23. napján 00.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2013. augusztus 25-én 24.00 óráig” lezárja a Terrorelhárítási Központ Orbán Viktor miniszterelnök otthonának a környékét. A TEK főigazgatójának az intézkedése értelmében a lezárt terület a XII. kerület Kútvölgyi út és Cinege út kereszteződésétől a Csipke út és a Cinege út kereszteződéséig terjed ki.

Az indoklás szerint a területet azért kell lezárni, mert ebben azidőszakban a Cinege út 5-ben „védett személy tartózkodik”, akinek a szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása kiemelt feladat.

Hajdu János főigazgató felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét, valamint a Készenléti Rendőrség parancsnokát, hogy intézkedését „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedésekkel egészítse ki”.

Az intézkedésről szóló dokumentum szerint az elrendelt területzárás pontosan meghatározza a lezárt terület határait, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll.