Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A rendőrség is nyomoz az elhunyt koraszülöttek ügyében

Vágólapra másolva!
Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást a miskolci kórházban meghalt koraszülöttek ügyében.
Vágólapra másolva!

Vizsgálja a Borsod megyei koraszülött csecsemők halálának ügyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden. A Police.hu-n olvasható közlemény szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban elhunyt újszülöttek ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást. Papp Károly országos rendőrfőkapitány az NNI hatáskörébe utalta a nyomozást.

Nyolc koraszülött csecsemő halt meg augusztus 5. és 10. között a kórház koraszülötteket ellátó osztályán. A halálesetek miatt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját.

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára hétfőn este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő gondos mintavétel alapján kell elvégezni. A részletekről bővebben itt olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről