Elhúzódik a trafiknyomozás

Vágólapra másolva!
Négy hónappal meghosszabbította a trafikügy nyomozásának határidejét az ügyészség, tudta meg az Origo. Eredetileg egy hónapot adott magának a hatóság, ez június 3-án járt le.
Vágólapra másolva!

November 3-a a trafikügyben indult nyomozás új határideje, közölte az Origo kérdésére Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Ez azt jelenti, hogy négy hónappal hosszabbították meg az eredetileg egy hónapos eljárást, a június 3-án elrendelt nyomozás eredeti határideje július 3-a, szerda volt.

A novemberi dátum sem kőbe vésett, az eljárás többször is meghosszabbítható, közölte kérdésünkre Nagy Andrea. A nyomozást országgyűlési képviselők és magánszemélyek feljelentései nyomán személyes adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt indították, de sem akkor, sem most, kérdésünkre nem árulták el, hogy pontosan miért és kivel kapcsolatosan nyomoznak.

Emlékezetes: Hadházy Ákos, a Fideszből azóta kilépett szekszárdi önkormányzati képviselő azt nyilatkozta, hogy a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék. Könnyen lehet, hogy a nyomozás a szekszárdi ügy miatt folyik, de ezt nem erősítette meg hivatalosan egyetlen hatóság sem.

Noha ellenzéki képviselők más tartalmú feljelentéseket is tettek, végül a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentéskiegészítések nem támasztották alá, így ezek miatt nem indul nyomozás, közölte még júniusban az ügyészség.