Lekapcsolják a lámpákat Nagyréven

Vágólapra másolva!
Egymilliót spórolna így a település. A pénzt az önkormányzati dolgozók bérére költenék.
Vágólapra másolva!

A települést megvilágító köztéri lámpák egynegyedét kikapcsoltatja az áramszolgáltatóval Nagyrév önkormányzata, hogy érzékelhetően csökkentse áramszámláját, és ily módon is takarékosodjon kiadásaival - mondta a tiszazugi község független polgármestere kedden az MTI-nek.

Sej János közölte, a 700 lakosú községben 196 közterületi lámpa található, ebből a képviselő-testület döntése alapján negyvennégy világítótestet a jövőben kikapcsolnak, a technikai kivitelezésről a szolgáltatócéggel megállapodást kötöttek. Várhatóan ősszel végeznek a lámpák kikapcsolásával.

Tájékoztatása szerint a testület egy területi bejárást követően arról határozott, hogy elsősorban az egymáshoz közel álló lámpák egyikét, illetve a külterületen világítók egy részét kapcsoltatja ki.

Ezzel a lépéssel számításuk alapján kereken egymillió forintot spórolnak meg, így a jelenlegi csaknem hárommillió forintos közvilágítási költséget egyharmadával tudják csökkenteni.

Arra a kérdésre, számítanak-e lakossági reklamációkra, Sej János azt válaszolta: valószínűleg kapnak panaszos bejelentéseket, de mindezeket annak alapján kell elbírálni, hogy elsődleges céljuk, hogy az önkormányzati alkalmazottak minden hónapban megkapják azt a bért, amiért megdolgoztak.

A polgármester beszámolt arról is, hogy anyagi megfontolásból az idén sem üzemeltetik a Nagyrév és Tiszakécske között a Tiszán közlekedő révet. Ennek okaként elmondta: nem tudják kitermelni a működtetéshez szükséges 10 millió forintot, miután évente csak nagyjából egymillió forint bevételt hoz a vízi szállítás. Vállalkozásba is adnák, de a gyér forgalom miatt több szakképzett révész sem ítélte nyereségesnek az üzemeltetetését - tette hozzá.