Az MSZP gondoskodik a székházában kallódó aktákról

Vágólapra másolva!
Az MSZP elhagyott Köztársaság téri székházában egy csomó régi iratot és mikrofilmet - például több évtizedes MSZMP-párttagkönyvek ezreinek digitalizált változatait - talált az Átlátszó.hu a napokban. Az MSZP nem tudta, hogy ilyesmi maradt a régi székházban, de most közölte: gondoskodik róla, hogy a dokumentumok levéltárba kerüljenek.
Vágólapra másolva!

Az MSZP gondoskodik az egykori székházában maradt dokumentumok levéltárba kerüléséről - közölte a párt csütörtökön. Az Átlátszó.hu szerdán írt arról, hogy több tízezer egykori MSZMP-tag adatait tartalmazó mikrofilmet hagyott maga után II. János Pál pápa (volt Köztársaság) téri egykori székházában az MSZP.

"A szinte az utolsó mozdítható vasdarabig lerabolt, a párt által öt éve eladott épületben kupacokban hevernek a szocializmusból ott felejtett könyvek, MSZP-s kampányanyagok, tanulmányok és beszámolók, a Fiatal Baloldal holmijai" - olvasható a cikkben.

Mesterházy Attila pártelnök csütörtöki közleményében azt írta, a házban maradt dokumentumokról, filmekről az MSZP új vezetésének nem volt tudomása. Ezért megköszönték, hogy felhívták a figyelmüket a dokumentumokra.

"Haladéktalanul intézkedtünk annak érdekében, hogy az egykori székházban mára őrizetlenül hagyott anyagok a lehető legrövidebb időn belül méltó helyükre, az iratok típusának megfelelő levéltárba kerüljenek" - áll a közleményben.

A párt hat évvel ezelőtt, 2007 júniusában adta el a székházát egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek. A birtokba adástól az ingatlan őrzése a vevő kötelessége lett volna az MSZP szerint.