Százmillió forintot kapnak az önkéntes tűzoltók

Vágólapra másolva!
Százmilliós pénzadománnyal köszönte meg Pintér Sándor az önkéntes tűzoltók árvízvédelmi munkáját. A belügyminiszter levélben hálálkodott nekik, és majdnem annyi jutalompénzzel dobta meg őket, mint amennyit eddig egész évre kaptak.
Vágólapra másolva!

Százmillió forintot csoportosított át a Belügyminisztérium az önkéntes tűzoltóknak a költségvetésből – közölte Pintér Sándor belügyminiszter. Pintér a pénzről levélben tájékoztatta Dobson Tibort, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökét.

A Magyar Tűzoltók Szövetsége honlapján közzétett levél szerint a miniszter a pénzadománnyal akarja kifejezni „a Belügyminisztérium és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nagyrabecsülését” az önkéntes tűzoltók munkája iránt. Pintér a levélben megköszönte az önkénteseknek a dunai árvíz során nyújtott munkájukat a kormány és valamennyi állampolgár nevében.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására eddig 120 millió forint volt elkülönítve a költségvetésből. A most átcsoportosított többletforrást a kötelezettséggel nem terhelt maradványokból származik.