Orbán nem szavazta meg a földtörvényt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, Kövér László és Wittner Mária nem nyomott gombot a földtörvény szavazásánál pénteken, pedig a miniszterelnök és a házelnök is az ülésteremben volt. A földtörvényt nagy hangzavar és botrány közben fogadta el a kormánytöbbség. Két fideszes szavazott nemmel, Ángyán József ki is lépett a pártból a döntés után.
Vágólapra másolva!

Nem név szerinti, hanem gépi szavazással fogadta el az Országgyűlés pénteki ülésén 253 igen és 17 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az új földtörvényt, miközben a Jobbik-frakció tagjai az elnöki pulpituson állva azt skandálták: "hazaárulók!". A botrányról részleteket ebben a cikkünkben olvashat.

A szavazásánál a parlament honlapja szerint Orbán Viktor, Kövér László és Wittner Mária nem nyomott gombot. Pedig a miniszterelnök és a házelnök is az ülésteremben tartózkodott.

A földtörvény ellen szavazott a fideszes Ángyán József és Bencsik János, ők korábban többször kritizálták a javaslatot. Ángyán József ki is lépett a Fideszből a szavazás után.

Az ellenzékiek közül a teremben tartózkodók nemmel szavaztak. Az MSZ-ből Boldvai László, Garai István Levente, Harangozó Tamás, Juhász Ferenc, Sós Tamás és Veres János, az LMP-ből Lengyel Szilvia, Osztolykán Ágnes, Schiffer András és Szél Bernadett, a PM-ből pedig Dorosz Dávid és Szilágyi László utasította el a javaslatot.

A függetlenek közül Endrésik Zsolt, Lenhardt Balázs, Szili Katalin nemmel szavazott, a Fideszből nemrég távozott Balogh József és a volt jobbikos Pőzse Lajos viszont az igen gombot nyomta meg.