Felnyalatott hányás miatt vizsgálat a váci rendőrségen

Vágólapra másolva!
Nyomozást rendeltek el hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Váci rendőrök állítólag elagyabugyáltak egy fiatalembert, partvist dugtak a szájába és felnyalatták vele a hányását.
Vágólapra másolva!

A feljelentő nő szerint kiskorú fiát a váci rendőrségen kihallgatás közben megverték és megalázták. A június 3-án tett feljelentésében kérte, hogy a fia ellen korábban indított nyomozást elfogultság miatt tegyék át Vácról máshová - írja az MTI.

Az ügyészség a kérést továbbította a megfelelő megyei szervnek. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője közölte: a kérelem még nem érkezett meg hozzájuk. Ha megjön, akkor a főkapitány dönt arról, hogy a kiskorú rablási ügyének nyomozását a váci kapitányság folytatja le, vagy más szervet jelöl ki e feladatra.

Az Index szerint az anya azt állítja, hogy a fiát nagyon megverték és megalázták a váci kapitányságon. "Vagy tíz rendőr ütötte, rúgta őt, és hasba is ütötték úgy, hogy kihányt mindent. Azt mondták neki, nyalja fel, de erre ő nem volt hajlandó, ezért a felmosó nyelét a szájába nyomták, hogy azzal mosson fel" - idézte a feljelentést a hírportál.

D. Renátót egy másik fiatalemberrel, Sz. Róberttel együtt azért vitték május 29-én a kapitányságra, mert a gyanú szerint kitéptek egy aranyláncot egy idős asszony nyakából.

D. Renátó anyja állítja, hogy a fiát megfélemlítették a veréssel, és a "szájába adták", mit valljon. A feljelentésben azt írta, hogy a kihallgatáson ő is jelen volt, és aznap azonnal panaszt tett a bántalmazás miatt, amit át is vettek a rendőrségen.