Vágólapra másolva!
Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a trafikpályázatok ügyében személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt. Hivatali visszaélés, vesztegetés, befolyással üzérkedés gyanúját viszont szerintük nem támasztották alá a feljelentések, így ezek miatt nincs eljárás.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség országgyűlési képviselők és magánszemélyek feljelentései nyomán személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a trafikpályázatok ügyében, közölte az intézmény. Mint írták, a május 3-án elrendelt feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján "a személyes adattal visszaélés vétsége gyanúját nem lehetett kizárni".

A nyomozás alaphatárideje 2013. július 3., az elrendelt nyomozás a gyanúval érintett konkrét cselekményre vonatkozik, áll a közleményben, amely szerint ugyanakkor a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentés-kiegészítés nem támasztotta alá, így ezek miatt nem indul nyomozás.

A főügyészség megkeresésünkre sem árulta el, hogy az említett konkrét ügy miről szól, melyik településre, kikre vonatkozik.

A trafikügyben több ellenzéki párt is feljelentést tett. Vágó Gábor LMP-s parlamenti képviselő azt mondta, még nem érkezett semmilyen válaszlevél az ügyészségtől. A párt általánosságban a pályázati elbírálás és konkrétan a szekszárdi ügy miatt is feljelentést tett. Ez utóbbinál személyes adattal való visszaélés, hivatali visszaélés, befolyással üzérkedés miatt. A Párbeszéd Magyarországért sajtóosztályán is azt mondták, egyelőre nem kaptak értesítést az ügyészéségtől a feljelentésükre.

A trafikpályázatok eredményhirdetése után sorra derültek ki a nyertesekről, hogy baráti, üzleti vagy politikai kapcsolatban állnak a Fidesszel, vagy fideszes politikusokkal.

Az ügyről szóló cikkeink közül ide kattintva válogathat.