Elűzött egy olvasgató lányt a Spar biztonsági őre

Vágólapra másolva!
"Itt nem lehet olvasni" - ezt mantrázta Ágnes állítása szerint a Nyugati téri Spar biztonsági őre, amikor észrevette, hogy a nő egy receptújságot lapozgat a sorok között. Az őr nem tágított, szerinte ki is van írva a bejáratnál, hogy az üzletben nem nézik jó szemmel az olvasást. A Spar üzletvezetője szerint nincs ilyen tiltás, a vásárlók szoktak egymással vitába keveredni, mert ha valaki "összenyálazza az újságot, azt utána már nem szívesen veszi meg senki".
Vágólapra másolva!

Saját, korábban vásárolt újságját olvasgatta a Nyugati téri Sparban Ágnes, amikor az üzlet biztonsági őre odalépett hozzá, és nézni kezdte. Pár perc múlva az őr azt mondta neki, hogy "Itt nem lehet olvasni", majd arra a kérdésre, hogy miért nem, azt felelte: "Mert ki van írva elöl.... ha nem hiszi el nézze meg."

Ágnes állítása szerint azért olvasta a gasztronómiai lapot, hogy eldöntse: a kinézett három recept közül melyiknek az alapanyagait vásárolja meg. Ezt a biztonsági őrrel is közölte, aki erre azt felelte, hogy "Azt otthon kellett volna, itt nem lehet olvasni.". Az őr Ágnes szerint tulajdonképpen az "Itt nem lehet olvasni" - mondatot mantrázta végig, és közben fenyegetően nézett. A nő ezután elhagyta a Spart, hazaérve pedig a Facebook-falára írta ki, hogy mi történt vele.

Nem a biztonsági őr, hanem a vásárlók figyelmeztetik egymást, hogy ne olvassák az újságot az üzletben, mert összenyálazzák, és betegségeket is el lehet kapni - mondta az Origónak a Nyugati téri Spar üzletvezetője. Szerinte előfordul, hogy a vásárlók szóváltásba keverednek egymással az újságolvasás miatt, és amikor "kisebb botrány alakul ki, a biztonsági őrnek kell közbelépnie".

"Órákat szoktak akár vásárlás nélkül is olvasni, van, hogy csak azért jönnek be, hogy kijegyzeteljenek dolgokat" - mondta az üzletvezető, aki tőlünk hallott róla először, hogy mi történt az üzletben. Azt ígérte, hogy utána fog járni, azt viszont cáfolta, hogy náluk meg lenne tiltva az olvasás, és nincs a bejáratnál erről szóló felirat sem.