Hatalmas méhraj lepte el a Jászai Mari teret

méhek a jászai mari téren, a villamosmegállóban
Vágólapra másolva!
Egy a villamosmegállóban lógó termetes méhraj okozott riadalmat csütörtök délelőtt a Jászai Mari téren. A nyüzsgő méhek zömét elszállították, de néhány tucat rovar még mindig maradt a környéken.
Vágólapra másolva!

Hatalmas méhraj lepte el a 4-es 6-os villamos Jászai Mari téri megállóját csütörtök délelőtt. A nyüzsgő méhek egy öles nagyságú csomót alkotva csüngtek a megálló egyik neonlámpájáról, miközben a levegőben is százával rajzottak, kisebb riadalmat okozva az utasok között. A veszélyes rovarok miatt riasztották a rendőrséget, a helyszínre érkező rendőrök pedig kiterelték az embereket a megálló méhekkel teli részéből.

A BKK Sajtóirodája az Origóval közölte, hogy a 4-es 6-os villamos egyik villamosvezetője jelezte a megállóban lévő méhrajt a BKK fődiszpécserének. A BKK ezután a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóságtól kért további intézkedést, annak szakemberei pedig még délelőtt eltávolították a méheket.

Bár a raj eltűnt a megállóból, dél körül az Origo tudósítója még mindig több tucat röpködő méhhel találkozott a helyszínen. A rovarok a megálló Duna felőli végében röpködtek, a váró teteje és a bele szerelt neonlámpa közötti résből mászkáltak ki-be. A méhek azonban ekkor már láthatóan nem zavarták az utasokat.

A méhektől körülbelül tíz méterre dolgozó építőmunkások az Origónak azt mondták, hogy a méhinvázió nem okozott pánikot, a villamosforgalmat sem állították le délelőtt. Az egyik munkás szerint néhány rendőr és a BKK három munkatársa ügyelt délelőtt arra, hogy a villamosokról leszálló utasok gyorsan elhagyják a méhek által ellepett megállót. Később aztán a munkások úgy látták, hogy egy szakember, vélhetően egy méhész érkezett ki egy robogóval, és egy kék színű zsákkal befogta a hatalmas méhrajt, amit percek alatt elszállított a helyszínről.

Délután már csak néhány méh körözött a megállóban Fotó: Hajdú D. András - Origo