Majdnem belehalt, hogy a forróságból ugrott a Balatonba

Vágólapra másolva!
Eszméletét vesztette egy férfi, miután beugrott a Balatonba. Volt rajta mentőmellény, mire kiértek a mentők már magához tért.
Vágólapra másolva!

Dél után nem sokkal egy 27 éves fiatalemberhez hívtak segítséget társai azt követően, hogy Balatonboglár előtt, a parttól kb 1500 méterre a fiatal férfi a Balatonba ugrott és azonnal eszméletét vesztette. Mivel volt rajta mentőmellény, így nem merült el, de állapota arra utalt, hogy baj van.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát a Balatoni Vízirendészet ügyeletesét riasztotta. A Rupert sürgősségi mentőhajó azonnal a helyszínre indult. Tihanyból valamivel több mint 20 perc alatt a helyszínre ért a hajó, fedélzetén egy mentőtiszttel, aki az addigra már eszméletét visszanyert férfit a hajó EKG-készülékével monitorozták. A vizsgálat megállapította, hogy feltehetően a felhevül testtel történt vízbe ugrás következtében pitvar fibrilláció alakult ki, mely ha nem jut mielőbb szakszerű segítséghez végzetes lehet.

A Rupert a sérült fiatalembert - megfelelő gyógyszerelés után - stabil állapotban, őrzött szállítás mellett a siófoki kikötőbe szállította, ahol átadta az OMSZ munkatársainak, akik mentőautóval szállították a kardiológiára.