Hajdú Péter méregbe gurult az Origo levelétől

Vágólapra másolva!
Munkatársunk a szépségkirálynő-választásokról ír cikket, Hajdú Péter szerint ennek nem lehet más célja, mint az ő lejáratása. Úgyhogy gyorsan nyilvánosságra hozott egy nem is neki szóló levelet, és közben azon háborog, hogy veszett a világ.
Vágólapra másolva!

A múlt hétvégi szépségkirálynő-választáson történtek után az Origo újságírója, Wirth Zsuzsa elkezdett dolgozni egy cikken, amelyben a szépségversenyek szervezéséről írna. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, különféle úton - telefonon, levélben, Facebook-üzenetben - megkereste azokat az embereket, akikről úgy gondolta, segítséget nyújthatnának neki a cikk elkészítéséhez.

A Szépségkirálynő című műsor producerét, Hajdú Pétert egyelőre nem kereste meg, ami szokványos eljárás az adatgyűjtés időszakában, de a cikk megjelenése előtt természetesen őt is megszólaltattuk volna. Ennek ellenére Hajdú Péter csütörtökön a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyet újságírónk nem neki küldött. "Kaptam egy levelet! Posztolom, mert ezt komolyan nem akarom elhinni! Több volt versenyzőt felkerestek telefonon valamint az alábbi levéllel. Tippeket is várnak név nélküli nyilatkozatokra, hogy lejárató cikket írjanak! Jézus Mária, hol élünk, de komolyan?!!!" - írta a levél elé, majd felajánlotta újságírónknak, hogy szívesen nyilatkozik neki.

Az sajnos nem derül ki a bejegyzésből, hogy Hajdú miért gondolja, hogy le akartuk járatni, mivel ez az Origónak sosem volt célja egyetlen cikknél sem.

Hajdú ráadásul arra sem volt tekintettel, hogy a levelet nem neki küldte munkatársunk. A büntető törvénykönyv 178. paragrafusa szerint a levéltitok megsértésének definíciója: "aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő".

Ha esetleg önnek az említett témáról van információja, akkor kérjük, írjon nekünk a [email protected] címre!