Felfüggesztik a jobbikos képviselők parlamenti beléptetési jogát

Vágólapra másolva!
Megvonja a házelnök a jobbikos képviselők parlamenti beléptetési jogát, amiért a párt frakciójának tagjai és az általuk beléptetett személyek megzavarták a földtörvényről szóló szavazást - derül ki az Országgyűlés Sajtóirodájának közleményéből.
Vágólapra másolva!

Június 22-én, a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslat zárószavazásakor a voksolás név szerinti megtartásának akadályozása miatt a házelnök felfüggeszti a Jobbik képviselőinek parlamenti beléptetési jogát.

Az Országgyűlés Sajtóirodájának közleményében olvasható, hogy "a vendégpáholyban a Jobbik frakciója által odahívott és beléptetett személyek a Ház méltóságát súlyosan sértő, a képviselőkben riadalom keltésére alkalmas magatartást tanúsítva zavarták meg az Országgyűlés munkáját. A levezető elnök figyelmeztetésére sem fejezték be a rendbontást, és a teremőrök felszólítására sem hagyták el a páholyt az ülés berekesztéséig."

Emiatt a házelnök úgy döntött, hogy "a rendzavarások jövőbeni lehetősége korlátozásának szándékával" felfüggeszti a Jobbik parlamenti képviselőinek beléptetési jogát, és visszavonja az általuk addig kiadott parlamenti belépőket.

Ez azt jelenti, hogy a Jobbik képviselői és a párt azon munkatársai, akik a Parlamentben dolgoznak, természetesen továbbra is beléphetnek az épületbe, további belépőket azonban nem adhatnak ki.