Enyhébb büntetést kaphat az M3-ason balesetező nő

Vágólapra másolva!
5-10 év börtön helyett csak 2-8 évig terjedő büntetést kaphat Eva Varholikova-Rezešová a szeptemberi bírósági tárgyalásán, ha kiderül, hogy nem ivott alkoholt, írta a Blikk. A bíróság a lap szerint helyt adott az indítványának, amely szerint egy gyógyszertől volt bódult. A szlovák nő tavaly augusztusban okozott az M3-ason balesetet, amelyben négyen meghaltak.
Vágólapra másolva!

Megúszhatja a súlyosabb büntetést Eva Varholikova-Rezešová a Blikk szerint. Az M3-ason tavaly négy ember halálát okozó szlovák nő a nyomozati szakban azt próbálta bebizonyítani, hogy nem az alkoholtól volt bódult, hanem egy speciális gyógyszertől, amely ópiátszármazékot tartalmazott.

A lap úgy tudja, hogy az erre vonatkozó indítványát az ügyészség elutasította, a bíróság azonban helyt adott neki. A Blikk szerint a szeptemberben kezdődő tárgyalás nem fog elhúzódni, legalábbis első fokon nem, mert a tervek szerint másfél hét alatt az összes meghallgatás lezajlik.

A szlovák nő a BMW terepjárójával tavaly augusztus 21-én az M3-as autópálya 44-es kilométerszelvényénél fékezés nélkül csapódott bele az előtte haladó Fiat Puntóba.

A kisautó megpördült, felborult, majd felgyulladt. Négy utasából három szörnyethalt, a negyedik áldozat – bár súlyos sérülésekkel sikerült kimásznia a roncsból – két nappal az ütközés után a kórházban elhunyt.

A balesetről és a következményekről itt találja cikkeinket.