Debrecenben már hiánycikk a cigaretta

Vágólapra másolva!
Van olyan üzlet Debrecenben, ahol már hiánycikk a cigaretta, mert a boltosok már nem töltik fel a készleteket. A vásárlóknak több boltot végig kell járniuk, mire hozzájutnak a kedvenc márkájukhoz.
Vágólapra másolva!

Debrecenben sok kiskereskedő döntött úgy az elmúlt napokban-hetekben, hogy nem vásárol több cigarettát - írja a Dehir.hu. A lapnak több dohányos is azt mondta, egyre gyakoribb, hogy a kedvenc márkájukat már nem tudják megvásárolni, ehhez legalább két-három boltba el kell menniük.

"Négy évig árultunk cigarettát, de a hónap elejétől már nem rendelek. Úgy gondolom, erre a kis időre már felesleges. Bár egy bizonyos mennyiséget visszavásárolna a terítő cég, úgy gondolom, hogy inkább a jelenlegi készletünk fusson ki. Július közepétől nem árulhatunk cigarettát, így ne álljon benne a pénzünk" - magyarázta a lapnak Medgyessy Sándor, egy kis bolt tulajdonosa.

A nemzeti dohányboltok július 1-jén nyitnak. Azok az üzletek, amelyek nem nyertek koncessziót, június 30-ig rendelhetnek cigarettát, a megmaradt készleteiket pedig június 15-ig árusíthatják ki, a maradék készletet pedig a beszállítók vissza fogják vásárolni tőlük. A Dehir.hu-nak az üzletek többségében azt nyilatkozták, hogy amíg lehet, még rendelnek és árulnak cigarettát.