Egyhavi tiszteletdíjukat bukják a jobbikos rendbontók

Vágólapra másolva!
Összesen 17 millió forintnyi tiszteletdíjtól esnek el azok a jobbikos képviselők, akik a múlt hét pénteken megzavarták a földtörvény zárószavazását.
Vágólapra másolva!

Negyven jobbikos képviselő egyhavi tiszteletdíjának megvonásáról döntött a parlament szerdán Latorcai János alelnök javaslatára, miután a Jobbik képviselői megzavarták a földtörvény múlt pénteki zárószavazását.

Egy nagy, "A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás!" feliratú molinóval az elnöki pulpitusra vonultak, és Latorcai János levezető elnök többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták el. A szavazások közben pedig azt skandálták: "hazaárulók!"

A jobbikos politikusok büntetése - amelyet Latorcai János azzal indokolt, hogy közvetlen fizikai erőszakkal fenyegető magatartást tanúsítottak - összesen nagyjából 17 millió forint.

A parlament harmadával csökkentette három, az LMP-hez tartozó független képviselő - Lengyel Szilvia, Osztolykán Ágnes és Szél Bernadett - tiszteletdíját. Ők molinóval és megafonba beszélve tiltakoztak a földtörvény elfogadásakor.