Jogerős a diósdi maffiaper ítélete

Vágólapra másolva!
Helybenhagyta a Kúria azt a korábban kiszabott jogerős ítéletet, amit több mint 41 vádlottal szemben hoztak meg többek között a diósdi kettős gyilkosság és olajlopás miatt.
Vágólapra másolva!

A Kúria szerdán kisebb változtatásokkal helybenhagyta a gyilkosságok, olajlopás és más bűncselekmények vádjával indult diósdi maffiaperben korábban kiszabott jogerős ítéletet.

Az ügyben 41 ember ellen folyt eljárás. A bíróságok szerint a vádlottak számlájára írhatók a diósdi kettős gyilkosság és más súlyos erőszakos bűncselekmények, pénzszállító autók és pénzintézetek elleni támadások, továbbá a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító, tartálykocsikkal, és csővezetéken végrehajtott olajlopások.

Az 1998 és 2005 között bűnszervezetben elkövetett cselekményért a bíróságok korábban egy vádlottat életfogytiglanra, kettőt 20 év, kettőt pedig 18 év és fél év fegyházra ítéltek. A másodfokon jogerősen elítélt 33 ember közül tucatnyian fordultak a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, de ám legfelsőbb bírói fórum csupán két kisebb súlyú cselekmények miatt megvádolt ember esetében enyhítette némileg a minősítést és a kiszabott büntetést.