Vágólapra másolva!
A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint az MSZP és az Együtt 2014 közösen sem tudná legyőzni a Fideszt, a szavazók több mint egyharmada bizonytalan.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosság körében 27 százalékos a Fidesz támogatottsága, míg az MSZP 15, az Együtt 2014 pedig 6 százalékon áll - olvasható a Medián legfrissebb, a HVG számára készített közvélemény-kutatásában. Nem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt az LMP és Demokratikus Koalíció sem, vagyis a teljes baloldal összefogásával sem lehetne leváltani a mostani kormányt, ha jövő vasárnap lenne a választás - írja az elemzés.

A bizonytalanok, vagyis az összes pártot elutasítók aránya eléri a 37 százalékot, amelyből a következő időszakban mindegyik parlamenti erő komoly hányadot lecsíphet. Biztos parlamentbe jutónak tűnik a mostani adatok alapján a 11 százalékos Jobbik, amely a pártok népszerűségi listáján a harmadik helyen áll. Két éve nem látott mértékben magas, 47 százalékos a választáson biztosan részt vevők aránya, a teljes választó csoport 69 százaléka pedig úgy gondolja, Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok.