Előzetesbe kerültek a halálra éheztetett gyerek szülei

agárdi éheztetők, agárd, Rendőr várakozik 2013. április 19-én a székesfehérvári bíróság folyosóján az előzetes letartóztatásról döntő ülésre azzal a férfival, aki a gyanú szerint feleségével halálra éheztette gyermekét Agárdon.
Vágólapra másolva!
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyermek anyját és apját. A döntés jogerős.
Vágólapra másolva!

Pénteken harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a halálra éheztetett agárdi gyerek apját.

Meghallgatása után indítványozták a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított apa előzetes letartóztatását. Ezt a járásbíróság indokoltnak találta a szökés és elrejtőzés veszélye miatt. A gyerek anyját pénteken délután hallgatták meg, ő is előzetes letartóztatásba került. Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője elmondta, a bíró döntésében szerepet játszott az elkövetett cselekmény súlyossága is, mivel ennek a büntetése 10-20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. A döntés jogerős, mert senki nem fellebbezett.

Kató Miklós hangsúlyozta, hogy a gyermek szüleit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtökön. A gyanú szerint a kisgyerek halálához krónikus alultápláltság vezetett. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit a fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott.

A főügyészségi szóvivő kiemelte: a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják. Molnár Marcell védőügyvéd megerősítette a 30 napos előzetes letartóztatás tényét. Azt mondta: komoly tragédia történt.

Egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni.

Az előzetes letartóztatásról döntő ülésre vezetik azt a férfit, aki a gyanú szerint feleségével halálra éheztette gyermekét Agárdon Forrás: MTI/Koppán Viktor

Forrás: MTI/Koppán Viktor
Az anyát hozzák a rendőrök Forrás: MTI/Koppán Viktor