Részegen ölt Király Tamás gyilkosa

Vágólapra másolva!
Beismerte vallomásában Király Tamás megölését L. József. A 39 éves férfi állítása szerint drogfüggő, és részeg volt Király megölésekor. L. lopott is a divattervező otthonából a gyilkosság után.
Vágólapra másolva!

Beismerte L. József, hogy szóváltás után bántalmazta, majd megfojtotta Király Tamást vasárnapra virradóra a divattervező VIII. kerületi otthonában - közölte a rendőrség csütörtökön. L. József a gyilkosság után átkutatta a lakást, technikai eszközöket és egyéb értékeket is elvitt magával Király otthonából, ezek egy része megkerült. A két férfi kapcsolatáról a rendőrök azt mondták, a tettes az áldozat alkalmi ismerőse volt.

Rendőrségi felvétel a kihallgatásról

L., aki vallomásában magát drogfüggőként írta le, azt mondta, hogy a gyilkosság idején alkoholos befolyásoltság alatt állt. A férfi ezeket, illetve pszichés problémáit is emlegette, mint a bűncselekmény során tetteit befolyásoló tényezőket. A rendőrség szerint szándékos emberölés miatt folyik a nyomozás L. József ellen, hamarosan elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik.

L. Józsefet szerda reggel háromnegyed hét körül Ózd Farkaslyuk nevű településrészén fogták el a rendőrök. L a családjánál bujkált Ózdon. A rendőrök térfigyelő kamerák felvételei és tanúvallomások alapján bukkantak az elkövető nyomára. Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának vezetője szerint a férfi azonosítása után minden szóba jöhető helyszínt ellenőriztek.

Király Tamás divattervezőt vasárnap egy ismerőse találta holtan budapesti, VIII. kerületi otthonában. A rendőrség nem talált betörésre utaló jeleket, ezért azt feltételezték, hogy a divattervező valószínűleg ismerte, maga engedte be gyilkosát. A rendőrség annyit közölt, hogy a férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt a sérüléseibe. A Blikk hétfőn azt írta, a divattervező nyakára selyemsálat tekertek, ágyában feküdt "látszólag félreérthetetlen helyzetben". A rendőrség nem jelezte, hogy a két férfi közelebbi kapcsolatban lett volna egymással, csak annyit mondtak, Királynak alkalmi ismerőse volt L. József.

Az 1952. szeptember 13-án született Király Tamás avantgárd divattervező a nyolcvanas években kezdte karrierjét. Korai munkáit a szigorú geometriai formák jellemezték, később fordult egy csillogó stílus felé, és aranyozott, valamint ezüst laméból készült kreációkat alkotott. Életútjáról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.