Bajnaiék feljelentést tesznek a trafikok kiosztása miatt

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélésnek tartja a trafiktendert, ezért feljelentést tett a BRFK-n az Együtt 2014-PM. A politikai szövetség felszólította a kormányt, hogy írjon ki új tendert.
Vágólapra másolva!

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség szerint a dohány-kiskereskedelmi koncessziók odaítélése kimeríti a hivatallal való visszaélés fogalmát, ezért hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - jelentette be Karácsony Gergely korábbi LMP-s, jelenleg független parlamenti képviselő.

Karácsony azokra a sajtóhírekre hivatkozott, amelyek szerint a párt választókerületi elnökei és a fideszes önkormányzati testületek is foglalkoztak az üggyel, és "valójában ők döntöttek arról, hogy ki kaphat koncessziót". A pályázatot politikai alapon befolyásolták, annak érdekében, hogy a Fidesz országos kampányhálózatát erősítsék - mondta Karácsony, aki felszólította a kormányzatot és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy vonják vissza a pályázatot, és írjanak ki újat.

Egy szombati sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikpályázatok ügyében.