A német köztévé visszaszólt Orbánnak

Vágólapra másolva!
A magyar kormány "megpróbálja befolyásolni a külföldi újságírók munkáját" - írja az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató társaság hírportálja. Egy német gyerekcsatornán egy héttel ezelőtt kisfilmben mutatták be, mi a baj Magyarországgal.
Vágólapra másolva!

Az "Orbán 'agymosással' vádolja a Kika-híradót" című beszámolóban a szerző, Stephan Ozsváth ismertette egyebek között a magyar kormány által kifogásolt műsorszám tartalmát, és idézte az Orbán Viktorral a Kossuth Rádióban pénteken sugárzott interjú vonatkozó részletét. Ozsváth megjegyezte: Magyarországon már 550 "politikailag kellemetlen" szerkesztőt bocsátottak el a közszolgálati médiától, és "bizonyíthatóan hamisítottak" televíziós beszámolókat. Az Orbán-kormány azonban "nemcsak a saját újságíróit szeretné ellenőrizni, hanem a külföldi arculat is fontos számára". Stephan Ozsváth hozzátette: a kormány "megpróbálja befolyásolni a külföldi újságírók munkáját".

A német közszolgálati televízió március 16-án a gyermekeknek szóló csatornáján egy kisfilmben mutatta be, hogy szerintük mi a baj Magyarországgal. Az egyperces filmben megemlítették a média és az Alkotmánybíróság helyzetét is.