Gránátot találtak a Király utcában

Vágólapra másolva!
A rendőrség lezárta a VII. kerületi Király utca és Nagymező utca kereszteződésének környékét, miután a Király utca egyik társasházában szombat délután II. világháborús aknavető gránátot találtak.
Vágólapra másolva!

A VII. kerületi Király utca 41. szám alatti társasház padlásán egy 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot találtak felújítási munkálatok közben, közölte az MTI-vel Várkonyi Melinda főhadnagy, a Magyar Honvédség tűzszerész ezred kommunikációs tisztje. A bevizsgálás idejére a társasházat kiürítették, és lezárták a Király utca és Nagymező utca kereszteződésének környékét.

Nem sokkal hét óra előtt visszatérhettek a lakók a társasházba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezred kommunikációs tisztje. Várkonyi Melinda főhadnagy elmondta, a kiürítés tizenhárom embert érintett, valamennyien visszatérhettek otthonaikba. A tűzszerészek a padláson talált 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot szállítható állapotúnak ítélték, így arról döntöttek, hogy a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe szállítják, ahol később megsemmisítik.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a II. világháborús bombát a Sirály nevű hellyel szemben lévő ház belső udvarán találták. A rendőrök ezért ürítették ki a környéket, és nem azért vannak jelen, mert a fővárosi tulajdonú ingatlanban a "Hallgatói Hálózat tagjai" vannak, mondta Szűcs.

Pénteken mintegy nyolcvan fiatal akadályozta meg, hogy a főváros újra birtokba vegye a tulajdonában lévő belvárosi klubhelyiséget.