Vasárnap óraátállítás, változnak a menetrendek

Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell az órákat előreállítani. A menetrendek a húsvét és a tavaszi szünet miatt is változnak.
Vágólapra másolva!

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvét, az óraátállítás és az iskolai tavaszi szünet miatt. Március 31-ére virradó éjjel kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell az órákat előreállítani.

A MÁV-Start vonatai vasárnap ünnepnapi, jövő hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A legforgalmasabb vonalakon több kocsival megerősítve szállítanak majd utasokat, április 1-jén délután Győr és Nyíregyháza felől a főváros irányába mentesítő járatokat indítanak, továbbá pluszkocsikat állítanak be a Budapest-Zürich-Budapest és a Budapest-Brassó-Budapest vonalon is. A nyári időszámítás miatt a belföldi és a nemzetközi forgalomban is változások lesznek. A Nyugati pályaudvarról Szobra 0.48-kor és a Szolnokra 0.43-kor induló vonat már a nyári időszámítás szerint érkezik a végállomásra, a Lajosmizséről eredetileg 2.45-kor és a Debrecenből 2.36-kor induló szerelvények pedig 3 órakor indulnak a Nyugati pályaudvarra.

A nemzetközi forgalomban a Kálmán Imre, a Wiener Wlazer, a Metropol és az Ister euronight, valamint a Tisza, a Beograd és a Corona nemzetközi gyorsvonatok közlekedésekben lehet késésekre számítani.