Távozik az Index főszerkesztő-helyettese is

Vágólapra másolva!
A Kreatív úgy tudja, hogy az Index videorovatának három munkatársa és Haszán Zoltán főszerkesztő-helyettes is felmondott. Az újságírók Uj Péternél folytatják a munkát.
Vágólapra másolva!

Az Index szerkesztőségének újabb tagjai mondtak fel az elmúlt napokban, amióta Mészáros Zsófi lemondott főszerkesztői posztjáról, és távozik a kiadótól - írja a Kreatív.

A lap úgy tudja, hogy az Index videorovatának népszerű arcai, a Riszpekt Ház alkotói, Plankó Gergő és Tamás Bence Gáspár, illetve operatőr kollégájuk, Botos Tamás is felmondott, követve kollégájukat, Ács Dánielt.

Távozik a szerkesztőségből Haszán Zoltán főszerkesztő-helyettes is, így a Kreatív szerint kérdéses, hogy ki, illetve kik lesznek Dudás Gergely helyettesei, akit március 6-án kért fel főszerkesztőnek az Indexet kiadó CEMP vezetése. Dudás Gergely azután vállalta el a feladatot, hogy a szerkesztőség bizalmi szavazáson megerősítette őt szándékában. Szintén a napokban mondott fel a politika rovat munkatársa, Herczeg Márk, ill. Kerner Zsolt, aki a gazdaság rovatban dolgozott.

Az Index szerkesztőségének több munkatársa azután jelentette be felmondását, hogy korábbi főszerkesztőjük, Uj Péter nyíltan beszélt arról a Kreatív Online-nak, hogy új projektbe kezdett. A Kreatív Online megkereste az érintetteket, akik megerősítették, hogy felmondtak, illetve azt is, hogy azért tettek így, mert csatlakoznak Uj Péter formálódó csapatához. A Kreatív kereste Pusztay Andrást, az Index lapigazgatóját, de a telefonja ki volt kapcsolva.