Somogyban nagyon csúsznak az utak

Vágólapra másolva!
Somogy megye déli részén intenzív havazás kezdődött, és bár hótorlaszok, hóátfúvások nem alakultak ki, az utak rendkívül csúszósak, balesetveszélyesek - figyelmeztetett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A határátkelőknél jelenleg zavartalan a vasúti- és a közúti közlekedés, az M7-es autópálya jól járható, a megye útjai sónedvesek.

A megyei rendőr-főkapitányság azt javasolta, hogy minden járművezető téli gumikkal közlekedjen, az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessen és csak indokolt esetben, kellő felkészültséggel és türelemmel induljon útnak.

Somogy megyére mind a havazás, mind a hófúvás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. E szerint a 24 óra alatt lehulló hó mennyisége meghaladhatja a tíz centimétert. A friss hóval borított területeken pedig a szél hótorlaszokat emelhet.

Jelenleg az ország tíz megyéjében, valamint a főváros területén is figyelmeztetések vannak érvényben havazás, illetve a várható hófúvás miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggel azt közölte, hogy a kezdeti hószállingózás, gyenge havazás után már a délelőtti, déli óráktól délnyugat felől intenzívebb havazás kezdődik.

Hétfő éjfélig a Dunától nyugatra több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat. A délnyugati határ közelében akár 15 centiméter körüli friss hó is leeshet, de a meteorológiai szolgálat szerint a hómennyiség becslése erősen bizonytalan.