Őrizetbe vettek két székházfoglalót

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség a Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistáját, aki részt vett a Fidesz székházának az elfoglalásában.
Vágólapra másolva!

Kihallgatásra vitték be pénteken reggel a Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistáját - írja a Hvg.hu. Március 7-én mindketten részt vettek a Fidesz-székház elfoglalásában. A lap úgy tudja, hogy a rendőrség őrizetbe vette őket.

Az egyik őrizetbe vett székházfoglaló, Birtalan Gergő korábban a HaHa kecskeméti csoportjának tagja volt, a székházfoglalás után már egyszer megbírságolták rendőri intézkedésnek való ellenállás miatt. Birtalan Gergő az Indexnek elmondta, hogy a rendőrségen gyanúsítottként hallgatták ki a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében. Nem tett vallomást, ezért rabosították, majd utána kiengedték.

A Lendvay utcában lévő székház elfoglalása miatt a Fővárosi Főügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt nyomoz. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a székházfoglalás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság március 22-én rendelt el nyomozást.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a Hvg.hu információját, és a rendőrség sajtóügyelete sem válaszolt a kérdésekre.