Elefánt kóborolt Zalaegerszeg utcáin

Vágólapra másolva!
Egy magányosan sétáló elefántot fényképeztek le egy zalaegerszegi úton csütörtökön. Egy [origo]-nak nyilatkozó szemtanú szerint az állat negyedórán keresztül ballagott az egerszegi utcákon, egy játszótéren is keresztülvágott, és végül egy panelháznál fogták be az idomárok. A rendőrség szerint a közelben állomásozó cirkusz reklámcélból engedte el az elefántot, a cirkusz igazgatója szerint egyszerűen kisétált a sátorból. A rendőrök vizsgálják, történt-e szabálysértés.
Vágólapra másolva!

A Facebookra töltöttek fel egy képet csütörtökön délután arról, hogy Zalaegerszegen "egy elefánt kóborol a Berzsenyi út végén". Felhívtunk egy ott található kft.-t, amelynek munkatársa azt mondta, hogy "egy kolléga az előbb éppen azt mondta, hogy látta, hogy egy elefánt sétál kint az úttesten".

Magányosan kóborolt az állat a lakóházak között Forrás: Sinka Gábor olvasónk felvétele

Ezután egy másik szemtanúval is sikerült beszélnünk. Sinka Gábor az [origo]-nak azt mondta, hogy a zalaegerszegi Tescónál látta az elefántot, amelyet több idomár is üldözött. Az elefánt végigsétált a Berzsenyi utcán, majd a lakóházakhoz ment, elhaladt az ablakok és erkélyek előtt, egy játszótéren is átvágott, és végül egy panelház tövében fogták el. Sinka Gábor szerint negyedóráig tarthatott az állat kóborlása.

A játszótérre is beszabadult Forrás: Sinka Gábor olvasónk felvétele

A rendőrség azt mondta, hogy hivatalos bejelentést nem kaptak az elefántról, de úgy tudják, hogy a közelben állomásozó cirkusz reklámcélból eresztette szabadon az állatot. A rendőrség későbbre ígért részletesebb tájékoztatást.

A Zalaegerszegen március végén fellépő cirkusznál kora délután még azt mondták, hogy a műsorukban nem szerepel elefánt, tehát nem tőlük szökött el az állat. Több helyi lakos viszont azt mondta, hogy reggel már látták, hogy nagyobb testű állatokat, például lámákat és elefántokat vékony fákhoz kötöttek ki, és szerintük így szabadulhatott el az elefánt.

Végül a gondozóknak sikerült befogniuk Forrás: Sinka Gábor olvasónk felvétele

Később a rendőrség is beszélt az állat gondozóival és a cirkusz igazgatójával, nekik már elismerték, hogy tőlük szökött el az állat. Azt állították, hogy az elefánt egyszerűen kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték.

A rendőrség vizsgálja, hogy a cirkuszi személyzet követett-e el bármiféle szabálysértést. Miután felmerült, hogy esetleg szándékosan, reklámcélból engedték ki az elefántot, a létesítmény üzemeltetőinek figyelmét arra is felhívták, ha valóban ez történt, ez is szabálysértésnek minősül.