Kopogás nélkül mentek be a rendőrök

Vágólapra másolva!
Három embert állított elő a rendőrség a Fidesz Lendvay utcai székházának elfoglalása miatt. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy két embert őrizetbe vettek, de a rendőrség szerint ilyen nem történt.
Vágólapra másolva!

Három embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként a Fidesz Lendvay utcai székházának elfoglalásával kapcsolatban - közölte az ORFK. Pénteken a nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként. Az előállítások során kényszerintézkedés nem történt. A három ember közül egy nem tett vallomást, ketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Személyi szabadságot korlátozó intézkedés nem történt - közölte az ORFK. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy két embert őrizetbe vettek.

Megjegyezték továbbá, hogy a pénteken gyanúsítottként kihallgatottak egyike sem szervezője a Lendvay utcába szombatra bejelentett demonstrációnak. A hvg.hu írt pénteken arról, hogy őrizetbe vették a Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistáját, akik részt vettek a Lendvay utcai Fidesz-székház udvarának "elfoglalásában".

Egyikőjük, Birtalan Gergő, az MTI-nek elmondta, hogy reggel 7 órakor kopogás nélkül mentek be kollégiumi szobájába a rendőrök és előállították. A BRFK Gyorskocsi utcai épületébe vitték, ahol a március 7-én történtekkel kapcsolatban csoportosan elkövetett garázdaság ügyében gyanúsítottként hallgatták ki.

Birtalan Gergőnek engedélyezték, hogy később tegyen vallomást, de rabosították, vagyis ujjlenyomatot vettek tőle, fényképeket készítettek róla. Birtalan Gergő azt mondta: 10 óra után távozott a Gyorskocsi utcából.