Az LMP Puzsér Róbertben találta meg a szövetségesét

Vágólapra másolva!
"Van választási lehetőség Magyarországon, amely következetesen kitart az elvei, értékei, a politikai céljai  mellett, nemet mond Orbánra és a 2010 előtti időszakra, de igent mond egy élhető Magyarországra" - jelentette ki Schiffer András a párt budapesti kongresszusán, amelyen Puzsér Róbert is felszólalt.
Vágólapra másolva!

Olyan tekintélyelvű rendszer alakul ki Magyarországon, amelyben "senki és senkinek a jogai nem lehetnek biztonságban, és az alkotmányosságot felszámolják" - jelentette ki Schiffer András az LMP XXII. kongresszusán szombaton a fővárosban.

Az LMP az szeretné, hogy Magyarországon végre olyan alkotmányosság legyen, amely úgy ad biztonságot az embereknek, hogy közben az alkotmányos intézményeket magukénak érzik, és szavatolja, hogy semmilyen hatalom, tőkés csoport ne tudja korlátlanul felzabálni a kulturális, természeti erőforrásokat - mutatott rá Schiffer András. Jelezte, hogy képviselőik részt vesznek az alaptörvény módosítása ellen tartandó szombati fővárosi ellenzéki tüntetésen.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Puzsér Róbert (balra) és Schiffer András valódi demokráciára vágynak

Schiffer András szerint Orbán Viktor azért lehetett mostanáig viszonylag sikeres, mert az ellenajánlat a szélsőjobboldalé, illetve a 2010-ben megbukott politikai elité. A párt helyzetére utalva úgy fogalmazott: itt a tavasz, és itt van a remény az újjászületésre, az újjáalapításra.

"Van választási lehetőség, van olyan parlamenti párt Magyarországon, amely következetesen kitart az elvei, értékei, a politikai céljai mellett, nemet mond Orbánra és a 2010 előtt időszakra, de igent mond egy élhető Magyarországra" - jelentette ki Schiffer.

A kongresszuson felszólalt Puzsér Róbert kritikus, szerkesztő is, aki azt mondta, ma Magyarországon se valódi karakterük, se valódi meggyőződésük nincs a pártoknak. A kormányzás nem egyéb, mint "nyílt, szégyentelen és törvények által legitimált korrupció", a kultúra maradéka pedig "oda lett dobva" a profitnak, a kereskedelmi televízióknak és a bulvárnak.