Láng Zsolt a Fradi-stadion építőjét bízta meg

Vágólapra másolva!
A Market Zrt. építi Láng Zsolt II. kerületi villáját. A cégről múlt hét szerdán derült ki, hogy megnyerte a Fradi-stadion építésére kiírt tendert.
Vágólapra másolva!

Családi házakat és nyaralókat eddig csak bankvezéreknek, ingatlanvállalkozóknak épített az a milliárdos árbevételű cég, amely Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester házán is dolgozik - írja az Index.hu. A Wallis-csoporthoz tartozó vállalat a héten nyerte el az új Fradi-stadion építésére kiírt állami tendert. Láng szerint a házépítés bizalmi kérdés, ezért szerződtette a céget, amelynek egyébként saját kerületétől nem voltak megbízásai.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Láng Zsolt - aki II. kerületi polgármester és az Országgyűlés önkormányzati bizottságának elnöke is egyben - a saját kerületében, a Rózsadomb egyik kedvelt részén építkezik. Láng január végén leadott, tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozata erre semmilyen módon nem utal. A politikusnak a több mint százmillió forintos építkezés mellett készpénzvagyona is jelentősen gyarapodott. Láng ezt örökléssel és családi segítséggel magyarázta. A Blikk vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a politikus ellen, az Országgyűlés mentelmi bizottsága pénteken ezt azonban elutasította - írja az Index.hu.

A politikus házát építő Market Zrt-ről szerdán derült ki, hogy elnyerte az új ferencvárosi stadion építésére kiírt közbeszerzési eljárást. Az állami tendert lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ekkor közölte: a Market Zrt. nyújtotta be a legalacsonyabb ajánlatot 13,5 milliárd forinttal. A futball stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie, késés esetén a kivitelezőnek napi 67,5 millió kötbért kell fizetnie. Biztosítékként a Market Zrt. 675 millió forintos bankgaranciát adott az államnak.