Utcát neveztek el Radics Béláról

Vágólapra másolva!
A rocker mellett irodalomtörténész, sváb betelepítő, sőt, Tarlós Istán javaslatára a kazah főváros után is elkeresztelnek közterületeket Budapesten.
Vágólapra másolva!

Újabb hat utca és tér névváltoztatásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. A VIII. kerületben a Bérkocsi utca védettségét feloldják, hogy egy szakasza Scheiber Sándor nyelvészre és irodalomtörténészre emlékeztessen, aki ezen a helyen indította újra a Rabbiképző Intézetet. Tarlós István javaslatára a Nap utca és a Leonardo da Vinci utca sarkán lévő teret a kazah fővárosról, Asztanáról nevezik el, utalva a két ország között felélénkült kapcsolatokra. A főpolgármester szerint Ansztana gazdasága a válság ellenére is fejlődik, ezzel példát mutat a budapestieknek. Egy másik józsefvárosi közterületet, az egykori Vagon teret a grúz fővárosról, Tbilisziről keresztelték el, elsősorban diplomáciai okokból, hiszen ott több utca is magyarok nevét viseli.

Bartoniek Géza, az Eötvös József Collegium első igazgatója egy lépcső névadója lesz a IX. kerületben, míg a XXIII.-ban az Alsó-Duna-part elnevezést cserélik Foreter János Jakab utcára, utalva török hódoltság utáni soroksári sváb betelepítések vezéralakjára. A legérdekesebb döntés egy eddig jelöletlen területtel kapcsolatban született, amely a XIII. kerületi József Attila tér melletti részt érinti. Ezt Radics Béláról, a magyar rockzene legandás alakjáról nevezik el, aki többek között az Atlantis, a Sakk-Matt, a Tűzkerék, az Alligátor és a Taurus együttesben énekelt, illetve gitározott.