Egyre több helyen kell fizetni a parkolásért a II. kerületben

Vágólapra másolva!
Parkolóautomatákat telepítenek a Margit hídtól a Szépvölgyi útig, hogy a szintén fizetősé váló Óbudáról ne járjanak át potyázni az autósok.
Vágólapra másolva!

Láng Zsolt, a II. kerület fideszes polgármestere bejelentette, hogy a fizetőövezetek bővítése a lakosság érdekeit szolgálja, és kizárja a visszaéléseket. Eddig ugyanis a Margit körút és a Kolosy tér között hétköznaponként mindenhol ingázók hagyták hátra autóikat, P+R pakolónak használva a közterületet, ráadásul a helyzet csak súlyosbodni fog, amikor a III. kerületben, a Kolosy tértől északra is fizetőssé teszik a parkolást. Az új övezetet a Duna-partján jelölték ki, egyik oldalról az Árpád fejedelem útja, a másikról pedig a Török utca - Frankel Leó út - Felhévízi utca - Pusztaszeri út határolja.

Összesen 1529 parkolóhelyet alakítanak ki és 63 automatát telepítenek a környéken, így szinte minden autós 70-80 méteren belül találhat készüléket. Ahogy a kerület többi fizetőövezetében, úgy itt is lehet SMS-sel vagy parkolókártyáról fizetni, ezen a héten azonban még csak figyelmeztetnek a parkolóőrök a bírságolás helyett. A második kerületben 2011 óta az önkormányzat működteti a fizetős parkolóövezeteket, ami Láng Zsolt szerint hatékonyabb, mint a többi kerületben cégeknek bérbe adott üzemeltetés.