Tüntetők fogadták a zsidólistázó Jobbikost

Vágólapra másolva!
Háromszázötven tüntető várta veszprémi előadásának színhelyén a "zsidólistázó" parlamenti felszólalásáról elhíresült jobbikos Gyöngyösi Mártont. A képviselő ennek ellenére ismét arról beszélt, hogy a Jobbik szerint milyen veszélyeket rejt magában a kettős állampolgárság, és hogy a kettős állampolgárok közül miért emelik ki az izraeli kettős állampolgárokat.
Vágólapra másolva!

Veszprémben tartott előadást országjáró körútjának részeként Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő pénteken a volt Bányászszékházban. Az épület előtt néhány száz tüntető némán tiltakozott a Jobbik "rasszista és antiszemita megnyilvánulásai ellen".

Az Aki ellen összefogott a Fidesz és az MSZP című országjáró körút veszprémi állomásán Gyöngyösi Márton körülbelül százötven hallgató előtt felidézte tavalyi parlamenti felszólalásának jelentős visszhangot kiváltó részét, amellyel szerinte a média indokolatlanul nagy mértékben foglalkozott, és félremagyarázott.

A képviselő beszélt arról, hogy a Jobbik szerint milyen veszélyeket rejt magában a kettős állampolgárság, s hogy a kettős állampolgárok közül miért emelik ki az izraeli kettős állampolgárokat.

Előadásának színhelyén háromszáz-háromszázötven tüntető várta Gyöngyösi Mártont. A Világos Veszprémért Mozgalom, amelyhez erre a rendezvényre tizenkilenc szervezet csatlakozott, közöttük az MSZP, a DK és a KDNP megyei szervezete, néma tüntetéssel tiltakozott - megfogalmazása szerint - a Jobbik rasszista és antiszemita megnyilvánulásai ellen. Transzparensekkel várták a Jobbik képviselőit, majd amikor azok megérkeztek, tábláikat feléjük fordítva hátat mutattak nekik.

Gyöngyösi - ahogy arról beszámoltunk - egy novemberi parlamenti felszólalásával verte ki a biztosítékot, amelyben az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán azt mondta, hogy "pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán, hogy felmérjük azt: az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország
számára".