Vágólapra másolva!
Még mindig terjed az influenza Magyarországon. A múlt héten több mint 32 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel, kilencezerrel többen, mint az azt megelőző héten - tette közzé az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) a honlapján szerdán.
Vágólapra másolva!

A közlés szerint a 32 200 orvoshoz forduló 38 százalékkal több beteget jelent, mint az előző héten. A betegek többsége még mindig a gyermekek és a fiatal felnőttek közül kerül ki, a legkevésbé érintettek a 60 év felettiek - olvasható a közleményben.

Kiugróan magas, 73,7 százalék volt a gyermekek aránya Nógrád megyében. Az előző héthez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulás gyakorisága Nógrád megyében csaknem háromszorosára, Békés megyében több mint két és félszeresére nőtt. A tájékoztatás szerint a virológiai vizsgálatok mind az influenza A, mind az influenza B vírust kimutatták.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján közzétett adatok szerint 23 kórházban és ápolási intézetben van teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve épp szerdán közölte az MTI-vel, hogy látogatási tilalom lép életbe pénteken Fejér megye valamennyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézményében. Az elmúlt héten a figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 2090 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 57,6 százalékkal több, mint az azt megelőző héten. A megyében a légúti minták vizsgálatakor három esetben az influenza B, két esetben pedig A vírusát mutatták ki.