Bajnaiék még tavasszal megnevezik a jelöltjeiket

Vágólapra másolva!
Márciusban bejelenti a bíróságon a párttá alakulást az Együtt 2014, amely májusig mind a 106 egyéni választókerületben megnevezi az elnököket. Még nem dőlt el, hogy Bajnai Gordon indul-e egyéniben. A héten elindult az Együtt 2014 telefonos kampánya, amellyel több százezres adatbázist akarnak összeállítani tavaszra.
Vágólapra másolva!

Az Együtt 2014 néhány hét múlva párttá alakul, és májusig minden választókerületben megnevezik az elnököket, akik a párt jelöltjei lehetnek 2014-ben - mondta egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás alelnöke. Szigetvári azt mondta, hogy "természetesen az MSZP-vel való megállapodástól is függ", ki lesz valóban képviselőjelölt jövő tavasszal.

Az MSZP már korábban döntött választókerületi vezetőiről, január közepén az MSZP székházában képzést is tartottak a jelölteknek. Mesterházy Attila pártelnök azt mondta, a választókerületi felelőseik tudják, hogy "ha megvalósul a közös jelöltállítás az ellenzéki oldalon, akkor nem minden körzetben indul szocialista politikus". Szigetvári Viktor szerint a jelöltekről legkésőbb szeptemberig egyezségre kell jutni a szocialistákkal. Emellett az Együtt 2014 még tavasszal szeretne megállapodni az egykori LMP-sekből álló Párbeszéd Magyarországért Párttal a választási együttműködésről.

Szigetvári a pártszervezetről azt mondta: a választókerületi elnököket a pártvezetés jelöli majd ki, a tagság pedig majd a 2014-es önkormányzati választás után dönthet az új vezetőről. Szigetvári azt mondta, még nem dőlt el, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezetője indul-e egyéniben, vagy csak listán jelölteti magát, maga Szigetvári viszont szeretne indulni egyéni körzetben. A többi jelöltről nem beszélt, de azt mondta, előfordulhat, hogy az Együtt 2014 választókerületi elnöke és jelöltje néhány körzetben nem ugyanaz a személy lesz.

A héten elindult az Együtt 2014 telefonos kampánya, amellyel szimpatinzásokat keresnek, illetve a hamarosan megalakuló párt tagjait. Szigetvári azt mondta, hogy naponta 40-50 ezer embert hívnak fel, a felhívottak háromnegyede végighallgatja Bajnai Gordon üzenetét, és Szigetvári szerint ezután az emberek ötöde gombnyomással jelzi, hogy "szimpatikus neki az Együtt 2014". Ezek alapján Szigetvári szerint egy-kétszázezres adatbázis is összeállhat majd tavaszra az Együtt 2014 szimpatizánsairól.