Nyomozók hallgatták ki az egyetemfoglalókat

Vágólapra másolva!
A diákok hídfoglalásról beszélgettek, ezért ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda. A hallgatók ezután ismét elfoglaltak egy hídat. 
Vágólapra másolva!

Hétfő délután a Nemzeti Nyomozó Iroda több nyomozója látogatta meg az ELTE BTK-n egy hete tartó egyetemfoglalás résztvevőit - írja az Index. A nyomozók tanúkat hallgattak ki abban a teremben, ahol letáboroztak a diákok. A hatóság ismeretlen tettes ellen nyomoz közérdekű üzem megzavarásának előkészítése miatt, mert a diákok egy híd elfoglalásáról beszélgettek. Az Index tudósítója szerint azokat a diákokat hallgatták ki, akik a legtöbbet tartózkodtak a teremben, ahol korábban jogértelmezési vita zajlott arról, hogy bűncselekmény-e beszélgetni a hídfoglalásról.

A diákok ötkor kezdték volna mai demostrációjukat, de a kihallgatások miatt fél órát csúszott az esemény. Hatkor váratlanul lefordultak az előre kijelölt útvonalról, kavarodást okozva ezzel. Az Üllői úton haladtak, majd a körülbelül kétszáz fős tömeg végigment a Ráday utcán a Petőfi híd irányába. A hallgatók feljutottak a hídra, két sávot elfoglalva. A rendőrök sorfallal állták el a villamossíneket, így a 4-es 6-os probléma nélkül közlekedett tovább. A diákok pár percre leültek a hídon, majd elhagyták azt, hogy aztán a Váci utcáról eljussanak az Egyetem térre az ELTE ÁJK-hoz, onnan pedig visszatértek az ELTE BTK-hoz.