Több kerületben is mérgezett a szén-monoxid

Vágólapra másolva!
Két gyereket és három felnőttet kellett kórházba szállítani szombat éjszaka szén-monoxid-mérgezés miatt. Egy XXI. kerületi férfi nem élte túl a mérgezést.
Vágólapra másolva!

Négy szén-monoxid-mérgezés történt szombatról vasárnapra virradó éjszaka Budapesten.

A XXI. kerületi Ungvár utcában egy családi ház fürdőszobájában találtak rá egy középkorú férfira és egy nőre, a férfit a mentők már nem tudták újraéleszteni, a nőt az Erzsébet-kórházba szállították - mondta Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A VI. kerületi Délibáb utcából egy hároméves kislányt és az édesanyját szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, az apa rövid megfigyelés után otthon maradhatott. A XX. kerületi Kossuth utcából egy hároméves kisfiút szállítottak szintén a Heim Pál Gyermekkórházba enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel, a II. kerületi Tövis utcából pedig a riasztás ellenére senkit sem kellett kórházba vinni.

Kisdi Máté elmondta, a XX. kerületi és a II. kerületi eseteknél mindkét lakásban volt szén-monoxid-érzékelő, amely jelezte a rendellenességet. A lakók tárcsázták a segélyhívót, így nem történt komolyabb baj.