A tévét is elvitték a sírból a rablók

Vágólapra másolva!
Több mint százezer forintnyi értéket - készpénzt, italokat és egy tévét - raboltak el egy sárrétudvari kriptából a közelmúltban. A roma hagyományok szerint kedvenc tárgyaival eltemetett férfi családját először nem is akarták komolyan venni, amikor jelentették a rablást. Délutánra minden megkerült.
Vágólapra másolva!

Sírrabló fosztott ki egy sírt a Sárrétudvari Köztemetőben - írja a Hajdú Online. "Apu közel öt éve hagyott itt minket, roma hagyományoknak megfelelően temettük el egy kisebb kriptába a Sárrétudvari Köztemetőben, mellé helyeztük kedvenc tárgyait, italokat, némi készpénzt és egyéb értékeket, amelyek kedvesek voltak számára" - emlékezett vissza Bodó László, édesapja temetésének körülményeire.

A család a múlt csütörtökön vette észre, hogy valami nincs rendben a sír körül, mert olyan, mintha valaki szétdúlta volna. A nyughelyet valaki felásta, a család pedig a sír mellett találta meg az eltemetett férfi ruhafoszlányait, a fecskendőt, ami a halálakor a karjában volt, és a koporsó egy darabját is. Ezt jelezték a temető gondnokságának és a rendőrségnek is, de nem vették őket komolyan - mondta Bodó László a lapnak.

A család azonban nem nyugodott ebbe bele, és exhumálást kértek. A sírt feltárva nyilvánvalóvá vált, hogy valaki bemászhatott a kriptába, a halottat pedig a sírból kiemelve foszthatta meg az értékeitől. A család feljelentést tett, a fiú szerint az eset még a rendőröket is megdöbbentette, mert a holttestet durván rabolták ki. A kriptából megközelítőleg százezer forintnyi érték tűnt el, de a rabló magával vitte a halott kedvenc kistévéjét és palackozott italait is.

A bárándi család a fosztogatás okai között említette, hogy híre mehetett a településen, hogy a férfit korábban nagyobb értékű arany ékszereivel temették el. "Senki ne gondolja azt, hogy az értékeket sajnáljuk, mert nem. Ami a temetőben történt, mélységesen megrázott minket és az a hozzáállás, ahogy kezdetben az ügyünket megpróbálták elbagatellizálni" - mondta el Bodó László.

A temető üzemeltetője a Hajdú Online-nak azt mondta, nem érti, hogy fordulhatott elő ilyen, mert negyvenéves pályafutása alatt még a környező településekről sem hallott hasonló esetet.

A rendőrség kedden délután azt közölte, hogy a rendőrség orvosszakértő bevonásával helyszíni szemlét tartott a sírnál, és megállapították, hogy a sírt feldúlták, a tettes pedig elvitte az elhunyt zsebéből a pénztárcát és az iratait. A család nyilatkozata szerint minden más, az elhunyttal együtt eltemetett tárgy előkerült. Az ügyben a rendőrség rongálás miatt indított eljárást.