Elfogták a miskolci ékszerrablókat

Vágólapra másolva!
A rendőrség két nap alatt elfogta a Miskolc belvárosának egyik ékszerüzletében elkövetett fegyveres rablás gyanúsítottjait.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettesek 2013. február 19-én kora délután Miskolc egyik belvárosi ékszerüzletében az eladót fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették, majd készpénzt és ékszereket magukhoz véve elmenekültek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság nyomozói 48 órán belül felderítették és egy debreceni ingatlanban elfogták a gyanúsítottakat. Mivel információjuk volt arról, hogy fegyverrel rendelkezhetnek, az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit is bevonták.

A közös rajtaütés során a nyomozók őrizetbe vették a bűncselekmény két gyanúsítottját, a 24 éves B. Péter tokaji, valamint T. Gergő 22 éves tarcali lakosokat. Ugyancsak előállították a 18 éves T. Krisztina tállyai lakost is, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a bűncselekmény véghezvitelében nem vett ugyan részt, de a később közreműködöt.

Csaknem egymillió forint készpénzt, zálogjegyeket, illetve egy gépjárművet is lefoglaltak a nyomozók. A két gyanúsítottal szemben fegyveres rablás, míg harmadik, női társukkal szemben az ahhoz kapcsolódó bűnpártolás miatt folytatnak büntetőeljárást.