Rendőri segítséggel rabolták ki a pénzszállítót

Vágólapra másolva!
Három ember ellen emelt vádat a kaposvári ügyszség egy pénzszállító autó kirablása miatt. Az elsőrendű vádlott a rablás idején rendőrjárőr volt, és nemcsak az akcióban segédkezett, de iratkokat is hamisított.
Vágólapra másolva!

Egy postai értékszállító autóból próbált meg pénzt rabolni három férfi, köztük egy volt rendőrjárőr. Fegyveresen elkövetett rablás és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emelt vádat ellenük a Kaposvári Nyomozó Ügyészség - közölte Horváth Szilárd főügyész pénteken.

A rablás 2010. október 14-én történt, amikor az ügy elsőrendű vádlottja, aki a Kaposvári Rendőrkapitányságon járőrként dolgozott, egy kaposvári postahivatal melletti parkolóba szállította a másodrendű vádlottat. A fuvarozott férfi odament egy ott parkoló értékszállító járműhöz, majd a sofőrre maroklőfegyvernek látszó tárgyat fogott és megfenyegette. A sofőr a fenyegetés hatására kiszállt a kocsiból, azzal a helyére beülő rabló elhajtott.

Az elsőrendű vádlott ezalatt személygépkocsijával egy földútra ment, oda, ahová a tettestársa is megérkezett az elrabolt postai kocsival, majd megkísérelte felfeszíteni a értékszállító autó rakterében elhelyezett pénzkazettát. A festékpatron felrobbant, így a benne lévő 29 980 500 forintot nem vitték el. Ezt követően a volt rendőrjárőr, aki végig tisztában volt a társa szándékával, hazaszállította a másodrendű vádlottat.

Az ügy része egy közokirat-hamisítás is: az első- és a harmadrendű vádlottak valótlan tartalmú rendőri jelentést készítettek egy rendőrjárőrként tett intézkedésről. Az első- és a másodrendű vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, míg a harmadrendű vádlott szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlott esetében fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlott esetében pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.