Civilek tiltakoznak Tarlós terve ellen

Vágólapra másolva!
A Frankel Leó utcát át akarja nevezni Tarlós István főpolgármester, a helyiek tiltakoznak a terv ellen, és kérik a fővárosi kéviselőket, kérjék ki a tudományos akadémia véleményét, és őket is hallgassák meg.
Vágólapra másolva!

Frissítés: cikkünk megjelenése után pár órával jött a hír, hogy mégsem tárgyalják a Frankel Leó út átnevezéséről szóló javaslatot. A főpolgármester visszavonja a Frankel Leó út átnevezéséről szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén - tájékoztatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-t. Szűcs Somlyó Mária jelezte: a közterület átnevezését a II. kerületi önkormányzat kezdeményezte. Az előterjesztést Tarlós István visszavonja, és tovább tájékozódik a kérdéskörben.

Nyílt levelet küldtek Tarlós István főpolgármesternek és a fővárosi közgyűlés tagjainak civilek, akik tiltakoznak a főváros II. kerületében fekvő Frankel Leó utca átnevezése ellen.

A Fővárosi Közgyűlés holnapi, február 22-i ülésén tárgyalnák meg azt az előterjesztést, amely Zsigmond király utcára változtatná a Frankel Leó utcát. Az ott lakók kérik Tarlóst és a fővárosi képviselőket, hogy halasszák el a döntést, és kérjék ki a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását, valamint hallgassák meg a lakókat. A Facebookon is szerveződő lokálpatrióta mozgalom több mint nyolcszáz aláírást és 2300 facebookos támogatót tud maga mögött.

Frankel Leó a munkásmozgalom egyik vezetője volt a 19. században, Franciaországban és Magyarországon működött.