Trécselni akar? Irány az állami hivatal!

Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor nem látja gondnak, ha az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba megy beszélgetni, aki társaságra vágyik. Így legalább nem tartja majd ellenségének az államot. A közigazgatási miniszter szerint jól teljesített az első napokban a járási rendszer.
Vágólapra másolva!

Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Azt mondta, arra számított, hogy az első munkanapokon komoly funkcionális problémák lehetnek, de csak kisebb, "elenyésző" fennakadások voltak, elsősorban az okmányirodáknál.

A közigazgatás "új kultúrájáról" szólva Navracsics azt mondta: "Sokan hátrányként szokták megfogalmazni, hogy ha túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak, és akkor is ott lesznek, ha nincs semmilyen elintéznivalójuk." Ő azonban ezt nem tartja problémának: igenis, "ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik is a feltételezés, hadd menjen" az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba.

A cél ugyanis a miniszter szerint éppen az, hogy az ügyfél azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó hozzáállásra számíthat. Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot - magyarázta.