Áder: Ne adjuk fel álmainkat!

Áder János köztársasági elnök újévi köszöntője
Vágólapra másolva!
Önfeledt bulizást és sok sikert kívánt a fiataloknak Áder János, a magyaroknak pedig azt üzente, hogy egymásért is felelősséggel tartozunk és tisztelnünk kell egymást. Áder szerint nem baj, ha valami nem úgy sikerül, ahogy terveztük, tudni kell megújulni és sosem szabad feladni álmainkat.
Vágólapra másolva!

Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait.

A köztársasági elnök televíziókban elhangzott beszédében azt mondta, szilveszter az öröm ünnepe, a jókívánságok éjszakája. "Az elmúlt percekben a levegő megtelt az újévi trombiták hangjával, hogy régi szokás szerint távol tartsunk minden rosszat újszülött esztendőnktől, és hogy világgá kürtöljük, mennyi személyes és közös reménnyel vágunk neki az új évnek" - fogalmazott. "Nagy erő van e pillanatban, ami életünket és világunkat is formálni képes. Mert mindennél nagyobb erő lakozik az egymás iránt érzett szeretetben és jóakaratban, [...] mert azt fejezzük ki vele, hogy ezekben a percekben mi mindannyian egymás javát akarjuk" - mondta.

A nagymamáknak és nagypapáknak azt kívánta, hogy legyen sok örömük, boldogságuk gyermekeikben és unokáikban, az édesanyáknak és édesapának pedig azt, hogy az elkövetkező év családjuk, gyermekeik boldogulásáról szóljon és hogy "a szemük fényét jelentő" gyermekük legyen mindig egészséges. "Azoknak pedig, akik betegségben szenvednek, kívánom, hogy hozzon gyógyulást számukra az újesztendő!" - mondta az államfő.

Áder János a fiataloknak azt kívánta, élvezzék önfeledten szilveszter ünnepét, vigyázzanak magukra és az éjfélkor érzett öröm élményére épp úgy, ahogy szerelmükre, szeretteikre, családtagjaikra, barátaikra szeretnének vigyázni egész évben. "Azt kívánom, éljenek meg minél több sikert, örömöt és boldogságot, mert így válnak alkalmassá arra, hogy szüleiknek, majdani családjuknak és hazájuknak is támaszai legyenek" - tette hozzá az elnök.

"Kedves honfitársaim! Kívánom, sohase adjuk fel álmainkat. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, mindig legyen erőnk ismét talpra állni!" - mondta Áder János, aki felidézte a régi bölcsességet, hogy minden ember a maga sorsának kovácsa. De az talán még ennél is fontosabb igazság, hogy mi, magyarok egymás sorsának is kovácsai vagyunk Áder szerint. Hangsúlyozta, "olyan országot, olyan hazát kell alkotnunk, amelynek fundamentuma az egymásnak megadott tisztelet, a jó szó és a jó szomszédság, a jövőnkért viselt felelősség és egymás teljesítményének megbecsülése".

"Szeretettel köszöntöm önöket az új esztendőben! Boldog új évet, Magyarország!" - zárta beszédét Áder János.