Méreggel szórták be a kutyafuttatót Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Nyolc kutya pusztult el eddig a héten, miután ismeretlenek mérget szórtak ki az egyik kutyafuttatóban Nyíregyházán. A területet lezárták, a polgármester 150 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás miatt indított nyomozást a nyíregyházi rendőrség a Nyíregyháza-Örökösföldén tapasztalt mérgezések miatt. A helyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint december 26-ától több kutyát is bevittek egy népszerű, kutyasétáltatásra használt helyről mérgezés gyanújával, az állatorvosnál pedig több állat is elpusztult. A gyanú szerint mérgező anyagot szórtak szét a területen, valószínűleg ipari rágcsálóirtót, ami az emberre nem veszélyes, csak az állatokra. A polgármester, Kovács Ferenc 150 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A rendőrség tájékoztatása szerint eddig nyolc állat pusztult el a mérgezés miatt, a Lobogó utca-Szalag utca-Törzs utca közötti, kutyafuttatóként használt területet lezárták, a mérgezés miatt pedig figyelemfelhívó plakátokat, szórólapokat helyeztek ki.