Budapesti családi házban gyilkolt a szén-monoxid

Vágólapra másolva!
Egy nő meghalt, családtagjait kórházba szállították a mentők, miután szén-monoxid árasztott el egy budapesti családi házat. A tűzoltók vizsgálják az épületben működő gázkészüléket.
Vágólapra másolva!

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy negyven év körüli nő szerda délután a főváros XV. kerületében. A család többi tagja kórházba került, az ő állapotuk azonban stabil - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója közölte, hogy az eszméletlen nőre lakásuk fürdőszobájában találtak rá családtagjai. A hozzátartozók a mentők irányítójának telefonon keresztül nyújtott segítségével elkezdték ugyan az kísérletet, de az eredménytelen volt.

Közben a többi otthon tartózkodó is fejfájásra, szédülésre kezdett panaszkodni, így egyértelművé vált, hogy szén-monoxid-mérgezés okozhatta a halálesetet. A mentők négy felnőttet - két férfit és két nőt -, valamint egy kisfiút és egy kislányt enyhe tünetekkel, de stabil állapotban megfigyelésre kórházba szállítottak - mondta Győrfi Pál.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a Lenvirág utcai kétszintes családi házban a kiérkező tűzoltók életveszélyes mennyiségű szén-monoxid-koncentrációt mértek. Az épületet átszellőztették, a gázkészülék és az eset körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik.