Jól járhatóak a budapesti utak

Vágólapra másolva!
A budapesti főút- és tömegközlekedési vonalakat megtisztították, de a mellékutcák havasak, síkosak lehetnek. Az ország más részein azonban latyakos, jeges utak is lehetnek. Az Útinform azt kéri az autósoktól, hogy ahol ónos eső esik, nem induljanak útnak.
Vágólapra másolva!

A budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat és fontosabb mellékutakat egész éjjel takarították a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai, a többi mellékút azonban hajnalban még csúszós volt - közölte a cég hétfő reggel.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása Budapesten a fő- és tömegközlekedési útvonalak zöme jól járható. Több helyen főként a mellékutcákban azonban síkos, havas burkolatra kell felkészülniük az autósoknak.

A csapadék éjfél körül állt el. A társaság vasárnap éjszaka 59 munkagéppel dolgozott az utakon, egyes mellékutak síkosságmentesítését azonban csak a nappali műszakban kezdték meg. Az FKF arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy takarítsák le az ingatlanjaik előtti járdaszakaszt a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Hatezer tonna sőt szórtak szét

Az Útinform az [origo]-val közölte, Debrecen és Nyírbátor környékén ónos eső esik, Miskolc térségéből gyenge hószállingózást jeleztek, míg a keleti határ mentén fekvő területeken esik az eső. A főutak burkolata az ország jelentős részén vizes vagy sónedves, de a keleti megyékben, főleg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még előfordulnak latyakos szakaszok. A középső és az észak-keleti megyékben még nagyrészt latyakosak, hókásásak a mellékutak, de Cegléd, Jászberény, és Salgótarján térségében jeges, síkos a burkolat, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén havas az úthálózat.

Az Útinformot működtető Magyar Közút Zrt. munkagépei folyamatosan dolgoznak, a legtöbb feladat Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Tolna, Veszprém és Zala megyében van. December 23-ától kezdődően a mai délelőtti órákig csaknem 6000 tonna útszóró sót és 165 ezer liter kálcium-klorid oldatot és több mint 600 tonna érdesítő anyagot juttattak ki a szakembereink a havazásban és ónos esőben érintett útszakaszokra,