Pest megyében senki ne induljon útnak

Vágólapra másolva!
A havazás és az ónos eső miatt veszélyes a közlekedés Közép-Magyarországon. Különösen a Zsámbéki-medencében lehetnek fennakadások.
Vágólapra másolva!

Egyelőre senki ne induljon útnak Pest megyében, mivel a térséget hamarosan eléri az ónos eső, különösen a Zsámbéki-medencében lehetnek fennakadások - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel.

A társaság sószóró gépei közül a legtöbb - összesen 48 - Pest megyében dolgozik. Szentendre környékén a folyamatos hóesés miatt a csúszós főutakra több gépet is kivezényeltek, erőteljesen szórják a pilisi emelkedőket is, ahol egy korábbi baleset nyomán elrendelt útzár következtében jó ideig várakozásra kényszerült több munkagép.

A legtöbb gondot a Zsámbéki-medence síkosságmentesítése okozza, mert az ottani sajátos mikroklíma miatt a kiszórt anyag nem eléggé hatásos. A Pest megyei közlekedési helyzetet Vác térségében a köd nehezíti, ráadásul az előrejelzések szerint rövid idő múlva ónos eső éri el Közép-Magyarországot, ennek gócpontja szintén a Zsámbéki-medencére tehető majd, így a munkagépeknek valószínűleg le kell állniuk.

A Magyar Közút arra kéri a Pest megyében élő, ott tartózkodó autósokat, hogy egyelőre ne induljanak útnak, a térségben közlekedőknek pedig a folyamatos tájékozódást ajánlják.

Vasárnap nagyon sok baleset történt a havazás miatt, főként a Pilis térségében és az M1-es autópályán.